dilluns, 15 de setembre del 2008

IOGA

Vaig descubrir el ioga de forma casual, com gairebé totes les coses importants de la vida. De seguida em va enganxar, a mi que sempre he fugit de quaolsevol tipus d'exercici físic. Perquè tot i que la part física és molt important, hi ha d'altres components tan importants com el físic.

De la part física se'n diu asanes, postures. Intenten sintonitzar el cos, la ment i l'esperit. Venen a ser com una gimnàsia que va més enllà. No són fàcils de fer, ni de bon tros, al menys no per a mi.

A més de les asanes en el ioga hi ha d'altres aspectes. La relaxació del final, per exemple, on reposa el cos després de l'exercici i entra en contacte subtil amb la ment.
La meditació també forma part del ioga. Meditació en diferents formes. Amb mantres, cants repetitius de caràcter espiritual. Amb la respiració, fonamental (se'n diu pranayama). Amb els xacres, punts energètics que convé tenir activats i sense bloquejos.

Asanes, relaxació, meditació. També els bandhes, tancaments que fan que flueixi l'energia. O els mudres, gestos amb les mans. O els kriyes, crits de purificació dels canals energètics. O els exercicis d'equilibri, aguantar-se amb una cama tot intentant passar l'altra per darrere de les orelles. Aquestes coses que a mi em surten tan bé...

Entrar en una classe de ioga pot resultar sorprenent. Flaire d'encens hindi (res de barretes d'encens japonès, massa light). Tothom badallant, tothom cridant, tothom cantant.
Quan portes un temps fent ioga notes vàries coses. D'una banda, una major flexibilitat. De l'altra que aprens a respirar bé, la qual cosa és del més important que jo n'he tret. També una major serenor de ment i una major profunditat espiritual. Aquestes dos darreres coses no diré pas que les hagi aconseguit ja. Estamos en ello...

2 comentaris:

María ha dit...

¿Has probado el taichí?... Es genial, lo hice hace un par de años pero soy un desastre para la constancia en general. Por cierto, querido, ¿has visitado mi blog? ¿A qué estás esperando? Besitos. Ah, nene, pon un traductor al castellano que me vuelvo loca, y si me hablas de mudras y kriyas ya ni te cuento.

Eastriver ha dit...

Me llama mucho el tai-chi, pero no tengo tiempo de momento. Respecto al tema del traductor simultáneo al castellano ya me lo habías comentado hace mucho y lo miré. Lo que ocurre es que como configuré la página para cortar el texto y que saliese el "Continuar llegint..." el traductor no funciona. Seguiré mirando de todas formas. Tema de tu blog: ¿Cómo quieres que lo visite si no me has dado todavía la dirección?