dimecres, 28 de gener del 2009

SIMON BOCCANEGRA

Una altra òpera de Verdi al Liceu. Primera setmana de gener. Verdi en té tantes d'òperes i tantes de destacades que es fa difícil que tots els teatres d'òpera no en programin alguna cada temporada. L'ABAO (Associació de Bilbao d'Amics de l'Òpera) s'ho ha pres tan al peu de la lletra que des de fa un parell de temporades ha començat la programació de totes les òperes de Verdi sota el títol genèric de Tutto Verdi.
Al Liceu, sense arribar a tant, ja l'any passat vam veure Aida i Luisa Miller. Aquesta temporada, Simon Boccanegra.
Aquesta és una òpera de Verdi una mica maltractada. A més la funció del Liceu tenia unes crítiques pèssimes ("Simon Boccagris" es titulava la de La Vanguardia). Vam anar al teatre amb por. I mira, fos perquè no esperàvem res, fos perquè realment no estava tan malament, fos perquè els cantants eren realment notables, el cas és que vam disfrutar. Està clar que no és la millor òpera però vam passar una estona força agradable.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bonita imagen del teatro. Soy más wagneriano que verdiano, pero ahora no está de moda. ¿Has estado en el coliseo de Valencia? Desastre, inundaciones, especulación, lo ya sabido, pero como auditorio no está mal del todo. ¿Eres abonado? El año que viene ponen un Tristan que se tendrá que ver.